Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Sicilian Street Foods and Chemistry

The Palermo Case Study

Michele Barone, Alessandra Pellerito
€ 52,95
+ 105 punten
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

This book reviews the authenticity of certain Street Food specialties from the viewpoint of food chemists. At present, the food market clearly shows the predominance of fast-food operators in many Western countries. However, the concomitant presence of the traditional lifestyle model known as the Mediterranean Diet in Europe has also been increasingly adopted in many countries, in some cases with unforeseen effects such as offering Mediterranean-like foods for out-of-home consumption. This commercial strategy also includes the so-called Street Food, which is marketed as a variation on Mediterranean foods. One of the best known versions of Street Food products can be found in Sicily, Italy, and particularly in its largest city, Palermo. Because of certain authenticity issues, the Italian National Council of Research Chemists has issued four procedural guidelines for various Palermo specialties with the aim of attaining the traditional specialty guaranteed status in accordance with European Regulation (EU) No 1151/2012. The first chapter of the book provides a brief introduction to the general concept of Street Foods. The remaining four chapters describe four food specialties - Arancina, Sfincionello, Pane ca meusa, and Pane e panelle - typically produced in Palermo, with particular reference to their chemical composition, identification of raw materials from a chemical viewpoint, permissible cooking and preparation procedures (with chemical explanations), preservation, and storage. The book offers a unique guide to Street Food authenticity, and can also serve as a reference work for other traditional/historical products.


Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
81
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9783030557355
Verschijningsdatum:
4/09/2020
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
140 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 105 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.