Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Mens & Maatschappij
  4. Sociologie
  5. Typicality in History / La Typicité Dans l'Histoire

Typicality in History / La Typicité Dans l'Histoire

Ceccarelli Giovanni
€ 67,20
+ 67 punten
Verwachte leverdatum onbekend
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Typical food is an in-vogue topic, embodying issues such as current trends in food globalization and European Union policies on agriculture and trade. It is, however, striking how little is known about its history. This book, inspired by the conference La tipicità nella storia: tradizione, innovazione, territorio, held in Parma and Langhirano in 2010, is an attempt to fill this gap. It includes essays by historians, sociologists, economists and experts in the food industry, who cover a wide range of products (wine, cheese, chocolate, cider), across a broad geographic scope (from France to Costa Rica and Norway) and time frame (from the Middle Ages to the present day). Besides the crucial issue of when and why the link between food and place of origin emerged, the contributors look at interactions between physical terroir and human savoir-faire and also between industrial innovation and traditional skills. Typicality is usually considered as a bottom-up process but the role of institutional protection is also examined. Designation of origin can be seen as a qualitative safeguard for food production, yet its influence on consumers' choices is emphasized as well. In its approach, this multi-faceted book questions the oversimplified idea of typicality arising from a vaguely defined traditional food heritage. In 2010, the editors of this book founded the Food Lab, a research laboratory on food history based in the Department of Economics at the University of Parma.

This book contains articles in English and French.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
476
Taal:
Frans, Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 4

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9782875740076
Verschijningsdatum:
19/06/2013
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
150 mm x 218 mm
Gewicht:
635 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 67 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.