Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

The Turkey

An American Story

Andrew F Smith
Paperback | Engels | Food
€ 27,45
+ 54 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

"Talking turkey" about the bird you thought you knew

Fondly remembered as the centerpiece of family Thanksgiving reunions, the turkey is a cultural symbol as well as a multi-billion dollar industry. As a bird, dinner, commodity, and as a national icon, the turkey has become as American as the bald eagle (with which it actually competed for supremacy on national insignias).

Food historian Andrew F. Smith's sweeping and multifaceted history of Meleagris gallopavo separates fact from fiction, serving as both a solid historical reference and a fascinating general read. With his characteristic wit and insatiable curiosity, Smith presents the turkey in ten courses, beginning with the bird itself (actually several different species of turkey) flying through the wild. The Turkey subsequently includes discussions of practically every aspect of the iconic bird, including the wild turkey in early America, how it came to be called "turkey," domestication, turkey mating habits, expansion into Europe, stuffing, conditions in modern industrial turkey factories, its surprising commercial history of boom and bust, and its eventual ascension to holiday mainstay.

As one of the easiest of foods to cook, the turkey's culinary possibilities have been widely explored if little noted. The second half of the book collects an amazing array of over one hundred historical and modern turkey recipes from across America and Europe. From sandwiches to salmagundi, you'll find detailed instructions on nearly every variation on the turkey. Historians will enjoy a look back at the varied appetites of their ancestors and seasoned cooks will have an opportunity to reintroduce a familiar food in forgotten ways.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
264
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780252076879
Verschijningsdatum:
1/10/2009
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
162 mm x 225 mm
Gewicht:
403 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 54 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.