Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
Ginseng is a traditional plant in Chinese medicine because it includes pharmaceutical ginsenosides that have been used in Asia for thousands of years. Ginsenosides are triterpenoids, a class of natural products mainly present in Panax species (e.g., Panax ginseng, P. notoginseng, and P. quinquifolium). However, due to the shortcomings of chemical synthesis and extraction from plants, the synthesis of ginsenosides by microbial cell factories, which has the advantages of environmental friendliness, high efficiency, convenience, and potentially low cost, has received much attention in recent years. In the present thesis, we designed the DoE experiment by Design Expert 11 (Stat-Ease, Inc.) and analyzed the final result by ordinary least squares (OLS) estimation. It showed that glucose, glutamate, salts, temperature, and oxygen play a crucial role in influencing final protopanaxadiol production. The five parameters were investigated during fermentation to improve the final protopanaxadiol production. Finally, we have got an optimized M3 medium, which vastly increases the final protopanaxadiol production to 1.2 g/L in shake flasks with a membrane lid at 28 , 8-fold compared to the original fermentation condition. This M3 medium also works for other engineered strains that vastly produce other triterpenoids (e.g., betulin, betulinic acid, and ginsenoside Compound K). Extracellular production of triterpenoids would be a key strategy to increase the final target triterpenoids production and promote the downstream purification processes. Given this, we added different hydrophobic compounds during the fermentation to carry out in-situ extraction. Different vegetable oils, isopropyl myristate, and dodecane were tested. Finally, almost all the dammarenediol-II and protopanaxadiol produced by the engineered yeast were secreted when vegetable oil was added during the fermentation. In addition, the yeast cells can be repeatedly used for subsequent fermentation rounds after adding isopropyl myristate or vegetable oils to extract all the dammarenediol-II and protopanaxadiol. In summary, as the cultivation conditions are easily established and transferable to Compound K and betulin producers, the study might facilitate the evaluation of engineered strains in microtiter plates and shake flask cultivations. The amounts of triterpenoid produced enable advanced analytics and even facilitate first ideas for purification of this intriguing class of natural products.