Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Chlorine has been used in the treatment of drinking water in the United States since 1908. Since the Safe Drinking Water Act of 1974 and its amendments, utilities around the country have made changes to their disinfection strategies to meet more stringent regulations for either microbial contaminants or disinfection by-products (DBPs). Specifically, utilities have investigated and implemented the use of alternatives to chlorine. Consequently, ozone and chlorine dioxide have been tested and applied at treatment plants for primary disinfection, and the use of chloramines has increased for secondary disinfection. While it is well accepted by many in the drinking water community that many of these changes will have beneficial impacts, it is not well known how these changes in disinfection will affect distribution system water quality in the long term. Based on a comprehensive literature review and the experience of 26 participating water utilities, potential positive and adverse water quality impacts were identified and summarized when changing from chlorine to either chloramines, ozone, chlorine dioxide, or ultraviolet (UV) light. The data indicated better microbial quality, such as lower coliform levels and heterotrophic plate counts (HPC) and reduced levels of disinfection by-products like trihalomethanes and haloacetic acids. Disinfection changes also led to reduced numbers of customer complaints regarding red or discolored water and tastes and odors. However, two of the more common adverse impacts included some higher HPC levels when using chloramines or ozone and nitrification when using chloramines.