• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Jewish Cookery Book

On Principles of Economy

Esther Levy
€ 34,95
+ 69 punten
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

First published in Philadelphia in 1871, this volume in the American Antiquarian Cookbook Collection is a facsimile edition of the first Jewish cookbook published in America in 1871, and only the second written in the English language. The book was written to assist European immigrants new to American kitchens and way of life.

This marvelous culinary historical volume provides housekeeping and household-management advice as well as daily menu suggestions. Originally published in 1871, it was written to help new immigrants adapt to life in the New World while maintaining their religious heritage; and it even includes a Jewish calendar as well as recipes for home doctoring.

Levy's cookbook follows Jewish law regarding cooking for the Sabbath, Passover, and other Jewish holidays; and it provides great detail about how to organize the household, and what steps to follow in conducting Jewish activities. The medicinal recipe section provides recipes for various ailments as well as cautions for visiting the sick.


The book offers practical, down-to-earth advice for American-born Jews who did not have the benefit of a traditional Jewish education.

This facsimile edition of Esther Levy's Jewish Cookery Book was reproduced by permission from the volume in the collection of the American Antiquarian Society, Worcester, Massachusetts. Founded in 1812 by Isaiah Thomas, a Revolutionary War patriot and successful printer and publisher, the Society is a research library documenting the life of Americans from the colonial era through 1876. The Society collects, preserves, and makes available as complete a record as possible of the printed materials from the early American experience. The cookbook collection includes approximately 1,100 volumes.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
224
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781449423155
Verschijningsdatum:
16/10/2012
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
145 mm x 224 mm
Gewicht:
548 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 69 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
KOM LANGS IN ONZE WINKELS

Hoera! Het is weer het Feest van het Boek

van 31/10 t.e.m. 03/11
KOM LANGS IN ONZE WINKELS
Feest van het Boek
WEDSTRIJD

Alleen in onze winkels: koop een boek en win een boekenfeest bij je thuis

Jij kiest welke topauteur misschien bij jou over de vloer komt!
WEDSTRIJD
Win een boekenfeest bij je thuis
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.