• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Haccp

A Practical Approach, Second Edition

Sara Mortimore, Carol Wallace
Hardcover | Engels | Chapman & Hall Food Science Book
€ 151,45
+ 302 punten
Uitvoering
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

1 An introduction to HACCP.- 1.1 Where did HACCP come from?.- 1.2 Why should I use HACCP?.- 1.3 How does HACCP help?.- 1.4 What are the benefits?.- 1.5 Are there any drawbacks?.- 1.6 What are the Principles of HACCP?.- 1.7 Is HACCP applicable to everyone?.- 2 Why use HACCP.- 2.1 Management of product safety.- 2.2 Examples of food safety incidents.- 2.3 Limitations of inspection and testing.- 2.4 External pressures.- 2.5 Prioritization for improvement.- 2.6 Meeting food safety objectives.- 2.7 The benefits.- 3 Preparing for HACCP.- 3.1 Preparing the way - personnel and training.- 3.2 What is our current status? - baseline audit and gap analysis.- 3.3 How do we get there?.- 3.4 Summary.- 4 An introduction to hazards, their significance and control.- 4.1 Hazards and their significance.- 4.2 Hazard types.- 4.3 Understanding control measures and control points.- 4.4 Practical hazard control.- 5 Designing safety into products and processes - can it be made safely?.- 5.1 Intrinsic factors.- 5.2 Raw materials.- 5.3 Process technologies.- 5.4 Establishing a safe and achievable shelf-life.- 5.5 Product safety assessment.- 6 How to do a HACCP Study.- 6.1 What is the HACCP Plan?.- 6.2 Define your terms of reference.- 6.3 Describe the products and their intended use.- 6.4 Constructing a Process Flow Diagram.- 6.5 Carrying out the hazard analysis.- 6.6 Where are the Critical Control Points?.- 6.7 Building up the HACCP Control Chart.- 6.8 Process capability - can the Critical Limits be met?.- 6.9 Challenging your controls.- 6.10 Validation of the HACCP Plan.- 7 Putting the HACCP Plan into practice.- 7.1 Implementation requirements.- 7.2 Implementation Team.- 7.3 Training.- 7.4 Set up monitoring systems.- 7.5 Record keeping.- 7.6 Facilities and equipment.- 7.7 Implementing the Plan.- 7.8 Confirm and verify that implementation is complete.- 8 HACCP as a way of life - maintaining your HACCP System.- 8.1 Initial and ongoing verification through audit.- 8.2 Analysis of data.- 8.3 Keeping abreast of emerging hazards.- 8.4 Updating and amending your HACCP Plan.- 8.5 Ongoing training requirements.- 8.6 Summary of maintenance requirements.- 9 Broader applications - linking HACCP with other Quality Management techniques.- 9.1 HACCP and Quality Management Systems.- 9.2 Laboratory accreditation.- 9.3 Broader applications of HACCP.- 9.4 Using HACCP in targeting resource - a strategy for continuous improvement.- 10 Epilogue.- 10.1 Introduction.- 10.2 Integrated food safety management system.- 10.3 Education and training.- 10.4 Closing thoughts from the authors.- References, further reading and resource material.- Appendices.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
428
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780412754401
Verschijningsdatum:
2/12/1998
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
771 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 302 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
LANG LEVE LEZEN

Ontmoet topauteurs in onze winkels

tijdens het Feest van het Boek van 24 t.e.m. 26 oktober
LANG LEVE LEZEN
Feest van het Boek
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-bookactie korting
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.