Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Food Nanotechnology

Principles and Applications

Hardcover | Engels | Contemporary Food Engineering
€ 366,45
+ 732 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Nanotechnology offers great potential to revolutionize conventional food science and the food industry. The use of nanotechnology in the food industry promises improved taste, flavor, color, texture, and consistency of foodstuffs and increased absorption and bioavailability of nutraceuticals. Food Nanotechnology: Principles and Applications examines the current state of nanoscale phenomena and processes, benefits and risks of nanotechnology.

This work contains 18 chapters particularly focused on the design, production, and utilization of nanoparticles, with specific applications for the food industry. Through several studies, it has been proven that nanotechnology can offer distinct advantages over conventional methods in terms of functionality, targeted delivery of food bioactive compounds, improved food quality characteristics like texture, taste, sensory attributes and improved stability in the gastrointestinal tract, and controlled release profiles.

 

Features

  • Offers clear and concise coverage on application of nanotechnology in nutrient delivery, food packaging, and pathogen/pesticide detection
    • Addresses both the technological aspects of delivering nano-based food products and the societal implications that affect take-up
      • Covers broad range of topics including nanoemulsification, electrospraying, nanocomposites, plasma processing, and nanosensors
        • Discusses different formulation and preparation methods for loading food bioactive compounds

         

        Exploratory in nature, this book presents the latest of such data on all aspects of applications of nanotechnology in food systems. With its practical focus on the fabrication and application of nanotechnology in food, this book is a valuable resource for students, researchers, food process engineers.

        Specificaties

        Betrokkenen

        Uitgeverij:

        Inhoud

        Aantal bladzijden:
        438
        Taal:
        Engels
        Reeks:

        Eigenschappen

        Productcode (EAN):
        9781498767170
        Verschijningsdatum:
        25/01/2019
        Uitvoering:
        Hardcover
        Formaat:
        Genaaid
        Afmetingen:
        183 mm x 257 mm
        Gewicht:
        997 g
        Standaard Boekhandel

        Alleen bij Standaard Boekhandel

        + 732 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
        E-BOOK ACTIE

        Tot meer dan 50% korting

        op een selectie e-books
        E-BOOK ACTIE
        E-book kortingen
        Standaard Boekhandel

        Beoordelingen

        We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.