Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Mens & Maatschappij
  4. Sociologie
  5. Antropologie
  6. Food Culture in the Near East, Middle East, and North Africa

Food Culture in the Near East, Middle East, and North Africa

Peter Heine
Hardcover | Engels | Food Culture Around the World
€ 72,95
+ 145 punten
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

The similar cuisines of the Near East, Middle East, and North Africa stem from ancient cultures and variable climates, ranging from Mediterranean to desert. The major monotheistic religions developed in the Middle East, and students and other readers will learn how religious strictures on food and drink continue to play an important role in eating habits there today for Muslims, Jews, and Christians. Most of the population in the regions is Arab, and therefore the emphasis in this volume is mainly on the Arab Muslim food cultures. The impact of colonialism, globalization, and modernization of the foodways is also discussed in the topical chapters.

This thorough overview provides huge insight into the lives of everyday people in the regions through their food culture. One chapter describes the major foodstuffs and how they are used. Another discusses gender roles and cooking, the use of cookbooks, and details the typical kitchen and its contents, from appliances to utensils. A chapter on typical meals shows the daily rituals of the various peoples. The Eating Out chapter provides a fascinating look at the workings and décor of small, traditional restaurants, the popularity of picnics, and more. Next, food in the context of religious holidays and life-cycle celebrations is discussed. Finally, traditional folk and modern beliefs about diet and health round out the coverage.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
200
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780313329562
Verschijningsdatum:
30/12/2004
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
161 mm x 243 mm
Gewicht:
426 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 145 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.