Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
The sensation of "smell", caused by volatile organic compounds, is native to all domains of life. The sum of all emitted molecules is called the volatilome but the exploration of microbial volatiles is a sparsely populated research field. Saccharomyces cerevisiae is a common host for modern biotechnology and has been used for the biotechnological production of ethanol for most of human civilisation, but still, the gas phase above fermentations is yet to be fully understood. This work aims to contribute to the knowledge of different aspects of the yeast volatilome: avoiding unwanted volatiles, overproducing valuable volatiles, and finding new methods to analyse volatiles.Carbon dioxide, even with the current fight against human-made climate change, is an often-neglected metabolite. Through complementing a bioethanol fermentation in an overpressure reactor with a Ru-catalyst in an organic phase and high H2 pressure, biogenic CO2 was converted to formic acid. Biotechnological production processes often suffer from high downstream purification costs, which could be minimised by overproducing volatile metabolites. One prime example is acetaldehyde, with a worldwide production of over 1 Mt/a, which is chiefly synthesised from petrochemical feedstocks. S. cerevisiae with completely deleted alcohol dehydrogenase activity was used to produce acetaldehyde from glucose. Because of the compound's low boiling point, it is inevitably stripped from the reactor and needs to be captured from the off-gas, for example through water traps.As a new method for volatilome analysis, SESI-Orbitrap MS was established on the example of the heat-labile allicin from garlic. This compound was measured from the gas phase over a solution of synthetic allicin, freshly crushed garlic, and from human breath after garlic consumption. Further, the differences between different Allium species were examined, showing the versatility of this measurement methodology.Lastly, the complete yeast volatilome was measured from fermentation off-gas online with a time resolution of 0.4 Hz. While the ethanol signal showed high agreement with standard measurement techniques, acetaldehyde as an example of low-abundance high-volatile compounds, was measured hours earlier. Two metabolic shifts were visible and in over 16,000 scans, over 200 compounds were identified by their molecular formula, each with their unique intensity profile.