• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Dining with Marcel Proust

A Practical Guide to French Cuisine of the Belle Epoque

Shirley King
Paperback | Engels | At Table
€ 19,95
+ 39 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Marcel Proust's literary masterpiece À la recherche du temps perdu overflows with brilliant, minutely described accounts of food and drink drawn from the author's vivid memories. After all, it was the taste of one of those short, plump little cakes called petites madeleines, dipped into a cup of tea, that first impelled Proust into "a remembrance of things past." He wrote with relish and exactitude about Françoise, the family cook in Illiers-Combray, the restaurant at the Grand Hôtel Balbec, meals at Rivebelle, La Raspelière, and the Guermantes' in Paris. Shirley King, a professional chef and lifelong lover of Proust's works, was inspired to draw these two strands together into this tribute to a master: a collection of recipes representing the best of classical French cuisine from Proust's belle époque, ranging from the sophisticated elaboration of lobster à l'américaine or truffled partridge to the simplicity of croque-monsieur. King combines practical instruction, quotations from Proust's works, and rich illustrations in a way that will charm every lover of Proust and every cook. Shirley King (1931-2005) was the author of the classic cookbook Fish, the Basics: An Illustrated Guide to Selecting and Cooking Fresh Seafood and Pampille's Table: Recipes and Writings from the French Countryside from Marthe Daudet's "Les Bons Plats de France," available in a Bison Books edition. She worked for more than twenty-five years as a chef, caterer, consultant, writer, and instructor.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
155
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780803278264
Verschijningsdatum:
1/06/2006
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
205 mm x 252 mm
Gewicht:
344 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 39 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
BOOK FRIDAY

50% korting

op een grote selectie boeken
BOOK FRIDAY
Black Friday: 50% korting op boeken
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.