Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Critical Mapping for Sustainable Food Design

Food Security, Equity, and Justice

Audrey G Bennett, Jennifer A Vokoun
€ 44,95
+ 89 punten
Uitvoering
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

This book introduces critical mapping as a problematizing, reflective approach for analyzing systemic societal problems like food, scoping out existing solutions, and finding opportunities for sustainable design intervention.

This book puts forth a framework entitled "wicked solutions" that can be applied to determine issues that designers should address to make real differences in the world and yield sustainable change. The book assesses the current role of design in attaining food security in a sustainable, equitable, and just manner. Accomplishing this goal is not simple; if it was, it would not be called a wicked problem. But this book shows how a particular repertoire of design tools can be deployed to find solutions and strategize the development of novel outcomes within a complex and interconnected terrain. To address the wicked problem of food insecurity, inequity, and injustice, this book highlights 73 peer-reviewed design outcomes that epitomize sustainable food design. This includes local and regional sustainable design outcomes funded or supported by public or private institutions and local and widespread design outcomes created by citizens. In doing so, this book sets the stage for an evidence-driven and evidence-informed design future that facilitates the designers' visualization of wicked solutions to complex social problems, such as food insecurity. Drawing on an array of case studies from across the world, from urban rooftop farms and community cookers to mobile apps and food design cards, this book provides vitally important information about existing sustainable food design outcomes in a way that is organized, accessible, and informative.

This book will be of great interest to academics and professionals working in the field of design and sustainable food systems. Students interested in learning about food and sustainability from across design studies, food studies, innovation and entrepreneurship, urban studies, and global development will also find this book of great use.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
246
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781032118888
Verschijningsdatum:
2/05/2023
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
156 mm x 233 mm
Gewicht:
459 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 89 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.