Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Cheddar Cheese Quality

Influence of Indigenous Cultures & Ripening Temperatures

Mian Anjum Murtaza, Salim-Ur- Rehman, Faqir M Anjum
Paperback | Engels
€ 77,95
+ 155 punten
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Cheddar cheese quality is influenced by starter cultures and milk composition. Most suitable and widely used starter cultures for Cheddar cheese manufacturing are Lactococcus lactis ssp. cremoris and Lactococcus lactis ssp. lactis. Cheddar is ripened for two months to a year or more. During ripening, microbiological and biochemical changes occur that result in the development of flavor and texture characteristics. These changes are grouped into glycolysis, proteolysis and lipolysis. Ripening is relatively an expensive process and reducing time without destroying the cheese quality has economic and technological benefits. Since the ripening temperature influences the rate of biochemical processes, the elevated temperature is the simplest method for accelerating the cheese ripening. Worldwide, the major portion of Cheddar is produced from cow milk. However, buffalo milk accounts about 80% of total milk produced in Pakistan and is rich in all the constituents especially lactose, caseins and calcium as compared to cow. Hence in present investigation, Cheddar cheese was manufactured from buffalo milk using locally developed (indigenous) cultures.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
236
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9783844383515
Verschijningsdatum:
27/09/2011
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
152 mm x 229 mm
Gewicht:
349 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 155 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.