Zo maak je een ondersteuningsplan
Dit boek toont social workers aan de hand van een praktisch stappenplan hoe zij een ondersteuningsplan maken en welke kennis en vaardigheden daarvoor nodig zijn.
Ieder mens wil zeggenschap hebben over zijn leven: beslissen waar je woont, wat je doet, met wie je omgaat, hoe je jouw dag besteedt. Sommige mensen zijn hiervoor aangewezen op langdurige hulp en ondersteuning (bv. mensen met een een verstandelijke of lichamelijke beperking, langverblijf psychiatrische cliënten en ouderen). Dit boek is geschreven voor social workers die hulp en ondersteuning bieden aan deze mensen. Die ondersteuning wordt vastgelegd in een ondersteuningsplan. Wat er wél en niet in dat plan komt, bepaalt de cliënt. De social worker biedt vraaggestuurde ondersteuning, maar de vragen van de cliënt staan steeds centraal.
In de tweede herziene editie is o.a. de casuïstiek geactualiseerd en in het inleidende hoofdstuk is een stuk over inclusie en participatie opgenomen.
Op de ondersteunende website vinden studenten o.a. casuïstiek, formats van verschillende ondersteuningsplannen, en een voorbeeld van een uitgewerkt ondersteuningsplan.
Docenten vinden er een docentenhandleiding en een PowerPointpresentatie.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.