Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Whey Processing, Functionality and Health Benefits

Hardcover | Engels | Institute of Food Technologists | nr. 6
€ 273,95
+ 547 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Whey Processing, Functionality and Health Benefits provides a review of the current state of the science related to novel processes, functionality, and health benefit implications and documents the biological role of whey protein in selected areas that include muscle metabolism after exercise, muscle and body composition in the elderly, weight management, food intake regulation, and maintenance of bone mass. The topics addressed and the subject experts represent the best science knowledge base in these areas. In some of these areas, the state of the art and science are compelling, and emerging data are confirming and solidifying the human knowledge base. Collating the understanding and knowledge of the metabolic roles of whey protein and developing the clinical datasets that demonstrate efficacy for improving human health will speed up new product innovations and sustainable opportunities for the food industry as evidenced by the processing and functionality research conducted so far.

Topics covered in this volume include:


  • Whey utilization history and progress in process technology
  • Fractionation and separation with health implications
  • Whey emulsions and stability in acidic environments
  • Current applications in films, coatings, and gels
  • Texturized whey in snacks, meat analogs and candies
  • Nanoparticles in hydrogels for delivery of bioactive components
  • Whey protein role in human health


Health and wellness, processing and functionality are clearly areas of continuing research and offer growth opportunity for the food industry. The benefits from such concentrated body of knowledge will be new ingredients and innovative products that improve overall wellbeing. Whey Processing, Functionality and Health Benefits provides food scientists and manufacturers insight into the health implications of whey protein science. Ultimately, the consumer will benefit from better formulated, healthier products.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
400
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 6

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780813809038
Verschijningsdatum:
1/07/2008
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
155 mm x 229 mm
Gewicht:
839 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 547 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.