Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
What Made Pistachio Nuts? examines what Henry Jenkins calls anarchistic comedy, a body of comedian-centered films produced in the early 1930s, the first years of the sound era. Bringing a fresh perspective to long-forgotten films by W. C. Fields, Wheeler and Woolsey, Eddie Cantor, and George Burns and Gracie Allen, among others, Jenkins shows how they represented the intersection between the vaudeville aesthetic and classical Hollywood norms, exemplifying the complex interplay between performance spectacle and narrative causality. Unjustly dismissed by critics, exuberant and often zany works such as Diplomaniacs, Duck Soup, and Hollywood Party rejoiced in the collapse of the social order and the freeing of the creativity and impulsiveness of their protagonists. Each chapter of this lively and eclectic study breaks new ground. Included is a reconsideration of the role of female comic performers; an in-depth profile of Eddie Cantor's precarious career; a case study of the scripting of a single film, Hollywood Party; and a discussion of the American popular press's treatment of laughter, which serves to illuminate many of the class-based issues regarding the form and style of popular comedy. What Made Pistachio Nuts? maintains that these comedies reflect Hollywood attempt to assimilate aspects of vaudeville practice into the formal and thematic conventions of the classical film narrative. The resulting work sheds light not only on the development of screen comedy but on the role of genre within the studio-era Hollywood film. In so doing Jenkins recounts the process by which anarchistic comedy was abandoned in favor of more ideologically and formally conservative comic texts. Vivid andhighly original, What Made Pistachio Nuts? will delight both specialists and those who look with nostalgia and fondness upon comic film stars and the legacy of vaudeville.