Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In de zorg heeft arbeid een continu karakter, 24 uur op 24 moeten er diensten en zorg geleverd worden en dit 7 dagen op 7. Het maken van een degelijk uurrooster is dan ook cruciaal.
Het uurrooster heeft een grote impact op het dienstgebeuren, de kwaliteit van zorg en het rekruteren van nieuwe personeelsleden. Een adequaat uurrooster en navenante personeelsbezetting kunnen bijdragen tot meer tevredenheid en minder werkdruk onder het personeel.
De optimalisering van een uurrooster is maatwerk en hangt af van de grootte van de voorziening, het aantal personeelsleden, de organisatiestructuur, het diensttype,… Hierbij is het belangrijk dat u volgende vragen stelt:
Voldoet het uurrooster aan de noden en verwachtingen van mijn organisatie en mijn werknemers? Hoe maak ik een uurrooster op, rekening houdend met de continuïteit van de arbeid en de regels die opgelegd worden door de wetgever? Kan ik mijn uurrooster efficiënter opmaken zodat minder tussentijdse veranderingen moeten doorgevoerd worden? …
Dit boek helpt u om uw personeelsbezetting in kaart te brengen en vervolgens efficiënt in te plannen rekening houdend met de wetgeving, noden van de dienst en wensen van de medewerker.
De wettelijke verplichtingen inzake arbeidstijd, rust en pauzes worden geconcretiseerd aan de hand van werkplanningen op kwartaalbasis. De auteurs maken u bovendien wegwijs in de diverse fasen van de werkplanning en de verplichtingen inzake het roosteren. Ook de Wet betreffende Werkbaar en Wendbaar Werk heeft een grote impact op de praktijk van het roosteren (nieuwe regels voor deeltijdse werknemers, zowel op het vlak van opname van de roosters in het arbeidsreglement als op het vlak van de bekendmaking). Een deel van de nieuwe regelgeving wordt pas van kracht op 1 oktober 2017 maar is al verwerkt in dit boek.
Kortom, een handig werkinstrument voor iedereen die verantwoordelijk is voor het opmaken van uurroosters