- Standaardwerk voor de kennismaking met het logistieke vakgebied;
- toegankelijk en heldere structuur;
- praktijkgerichte benadering.
Werken met logistiek is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot hét standaardwerk voor het logistieke vakgebied. Het boek besteedt niet alleen aandacht aan de traditionele logistieke trajecten binnen productie en distributie, maar ook aan zaken als inkooplogistiek en retourlogistiek. De theorie wordt toegelicht aan de hand van recente praktijkvoorbeelden uit de industrie, handel en zakelijke dienstverlening.
Gebruikers noemen als pluspunten van Werken met logistiek o.a. de compleetheid en de toegankelijkheid van het boek, maar ook de geschiktheid voor zelfstudie, de vele voorbeelden, de praktijkgerichtheid en de aantrekkelijke vormgeving. Veel studenten gebruiken het boek tijdens hun afstuderen en ook in de latere praktijk.
De hoofdindeling van deze herziene, negende editie is ongewijzigd ten opzichte van de vorige editie. Wel zijn de praktijkvoorbeelden geactualiseerd naar aanleiding van actuele ontwikkelingen als de coronacrisis, de blokkade van het Suezkanaal, de problemen in de diverse havens met de exorbitante containerprijzen en de oorlog in de Oekraïne hebben grote gevolgen gehad voor de economie. Dit heeft zijn uitwerking gehad op de voorspelbaarheid van en het voorraadbeheer in de goederenstromen. Door de problemen in de beschikbaarheid van onderdelen en de hogere rentes vraagt de logistiek steeds meer aandacht van het management. Daarnaast zorgt een verdere toename van de aandacht voor circulariteit om nieuwe logistieke oplossingen.
Doelgroep Werken met logistiek is geschikt voor zowel de propedeuse als de hoofdfase van opleidingen zoals Bedrijfseconomie, Commerciële Economie, Technische Bedrijfskunde, Bedrijfskunde/MER, Logistics Engineering, Logistics Management, Small Business & Retailmanagement en Facility management.
Digitale leeromgeving Met dit boek krijgen jij en je studenten toegang tot de uitgebreide online omgeving van studiemeister. Als docent krijg je de beschikking over een breed aanbod aan collegematerialen, zoals extra oefeningen, casussen en presentaties die eenvoudig op maat kunnen worden aangeboden.
Je studenten verdiepen hun kennis en verbeteren hun vaardigheden met uitlegvideo's, samenvattingen, toetsvragen en begrippentrainers. Zo zijn je studenten goed voorbereid en kun jij tijdens de lessen de verdieping opzoeken!
Over de auteurs
Ir. Hessel Visser heeft na zijn TU-opleiding te Delft gewerkt in de vliegtuigbouw bij Fokker en daarna in de hightechindustrie bij Enraf-Nonius. Vervolgens was hij docent bij de opleidingen Logistiek en Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Ook werkte hij voor de Nyenrode Business Universiteit en is zelfstandig consultant. Jong Logistiek Nederland verkoos hem in 2017 tot de eerste Logistieke Goeroe. In 2023 werd hij erelid van de Vereniging Logistiek Management.
Prof. dr. Ad van Goor † was lange tijd verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, als docent en onderzoeker op de vakgebieden logistiek, marketing en retailing. Van 1992 tot 2005 was hij werkzaam als hoogleraar logistiek aan de VU en de Nyenrode Business Universiteit. In 2015 ontving hij de Persoonlijke Logistiek Prijs van de Vereniging Logistiek Management.
Ir. Muriël van Alphen studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Na een baan bij een transport- en logistiekbedrijf, koos ze voor het onderwijs. Eerst als docent logistiek bij de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), tegenwoordig aan de opleiding Technische Bedrijfskunde bij Fontys in Eindhoven. Daar is ze bovendien docent supply chain management. Sinds 2019 combineert ze doceren met de rol van opleidingsmanager.