Van Azië tot Europa, van het Midden-Oosten tot India, van van Latijns Amerika tot de Verenigde Staten: ieder land heeft zijn eigen tradities rond het bakken van brood. In Wereldbroden vind je 100 heerlijke internationale recepten om je eigen brood te bakken. In het afgelopen jaar zijn mensen in Nederland en Vlaanderen massaal brood gaan bakken. Deeg kneden is een rustgevende bezigheid en de geur van vers gebakken brood geeft een gevoel van geborgenheid. Een heerlijk ambachtelijk product dat ook nog eens ontspanning en voldoening brengt.
Met recepten voor Halla (traditioneel brood voor de shabbat) uit Israël, Shokupan (superzacht Japans witbrood), Turkse Pogaca (brood met feta en peterselie), Panini en Ciabata uit Italië, Russische Prianik, Duitse Lebkuchen, Schots rozijnenbrood en nog vele andere internationale broden.
Een heerlijk boek met makkelijke recepten en goed verkrijgbare ingrediënten. Een stevig boek dat goed open blijft liggen op de keukentafel. De fotografie en vormgeving zijn prachtig, net als in de andere vijf delen in de serie Wereldgerechten.
Sophie Dupuis-Gaulier is culinair styliste en kookboekenauteur. Ze woont in Parijs en laat zich voor haar boeken vooral inspireren door haar reizen. Haar motto is Bon et beau: Lekker en mooi, en dat spat inderdaad van haar boeken af! Ze werkt vaak samen met foodfotograaf Guillaume Czerw, ook voor dit boek.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.