Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Im heutigen Szenario steigt die Nachfrage nach Naturfasern in Verbundwerkstoffen von Tag zu Tag. Diese Fasern sind umweltfreundlicher und biologisch abbaubar als die synthetischen Fasern. Die Faser wird in vielen industriellen Anwendungen genutzt, um die Festigkeit, das Gewicht und die Kosten zu verbessern. In dieser Studie werden Weizenstrohfasern als Verstärkungsfüllstoff zur Herstellung von Polyurethan-Verbundwerkstoffen verwendet. Die Weizenstrohfasern werden in zwei Formen bevorzugt, d.h. als Kurz- und Partikelfaser. Die Proben werden mit dem Kompressionsverfahren mit unterschiedlichem Füllstoffgehalt hergestellt. Für den Kompressionsprozeß wird ein Färbemittel so gestaltet, daß die Proben nach der Kompression leicht entfernt werden können. Die Faser wird mit Polyurethan mit unterschiedlichem Fasergehalt, d.h. 5 %, 10 % und 15 %, verstärkt. Das Ziel dieser Arbeit ist es, die mechanischen Eigenschaften des hergestellten Verbundwerkstoffs zu untersuchen, wie z. B. Biegeversuch, Zugversuch und Härtetest. Um die Mikrostruktur des Verbundwerkstoffs zu analysieren, wird ein REM-Test durchgeführt, um den Faserauszug und das Bruchverhalten zu untersuchen. Das Ergebnis zeigt, dass die Weizenstrohpartikel bessere mechanische Eigenschaften haben als die Weizenstrohfaser.