Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Für Verschlackungsversuche wurden Schamottesteine mit etwa 37% Ab03 aus verschiedenen Rohstoffen betriebsmäßig hergestellt, und zwar einerseits plastisch geformt, andererseits trocken gepreßt. Sie wurden im Anlieferungszustand und nach dem Nachbrennen auf ihre mineralogischen, chemischen und physikalisch- technologischen Eigenschaften untersucht. Fünfstündiges Nachbrennen bei 1450° C brachte bei diesen Steintypen Unterschiede der Eigenschaften, die auf die Herstellungsverfahren zurückzuführen sind, weitgehend zum Verschwinden. Es konnten Zusammenhänge zwischen dem Alkaligehalt und den ta- und te-Werten bzw. dem Prozentsatz an geschlossenen Poren nachgewiesen werden. Während sich der Gehalt an Mullit nur wenig mit der Brenntemperatur ändert, nahmen Fe203- und Ti02-Gehalt des Mullits mit steigender Brenntemperatur ab. Durch Nachbrennen der Steine werden Fe203- und Ti02-Gehalte im Mullit etwa auf die Hälfte erniedrigt. Herrn Priv.-Doz. Dr. H. J. OEL danken wir für die abschließende Überarbeitung und Zusammenstellung der Untersuchungen. Prof. Dr.-Ing. KAMILLO KONOPICKY Prof. Dr.-Ing. habil. ADOLF DIETZEL Prof. Dr. HORST SAALFELD 23 Literaturverzeichnis [1 a] KONOPICKY, K., Allgemeines zum Aufbau der Schamottesteine. Ber. DKG 36 (1959), 11,367-371. [lb] GELSDORF, G., und H. E. SCHWIETE, Arch. Eisenhüttenwesen 27 (1956),807. - SCHWIETE, H. E., H. MÜLLER-HESSE und G. GELSDORF, Forschungsber. Nordrh.- Westf. Nr. 543, Einlagerungsversuche an synthetischem Mullit Teil II. Westdeut- scher Verlag, Köln und Opladen. - SCHWIETE, H. E., und G. GELSDORF, Forschungs- ber. Nordrh.-Westf. Nr. 398, Einlagerungsversuche an synthetischem Mullit und Die Zusammensetzung der Schmelzphase in Schamottesteinen. Westdeutscher Ver- lag, Köln und Opladen.