Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Levering 2 à 3 werkdagen
Haal af na 1 uur in 1 winkel(s).
.
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
Desembrood is niet zomaar een broodsoort. Het is een manier van leven. Het herinnert ons aan de eenvoud en schoonheid van het bakken en de vreugde van iets creëren met onze eigen handen.
In dit boek leer je alles wat je moet weten om een desem-expert te worden. Het behandelt de basisprincipes van het maken van een desemstarter: van het kiezen van het juiste meel tot het voeden en onderhouden van je starter. Je onderzoekt de fijne kneepjes van de fermentatie en toont hoe je dit proces kunt beheersen, en het gaat uiteraard ook in op het vormen, insnijden, bakken en bewaren van het brood.
Daarnaast behandelt Christian Weij recepten voor verschillende soorten desembrood, van klassieke landbroden tot specialiteiten zoals brioche, remesybrood en broden met allerlei soorten toevoegingen.
Dit boek is een vervolg op de filmpjes en instructies die de auteur tijdens de eerste lockdown online heeft gezet om de lezers van zijn boek ‘Verrot Lekker’ verder te helpen. Hij neemt je mee op een ontdekkingstocht en laat je zien hoe je deze betoverende desemlevensstijl kunt omarmen en toepassen in je dagelijkse bezigheden.
Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner, en pop-up chef. Hij geeft regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen en voor professionals. Een aantal jaar geleden hing hij zijn functie als creative director bij een communicatiebureau aan de wilgen om zijn passie voor lekker, echt eten te volgen en zich volledig op duurzame foodconcepten te richten.