Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Uit alle windstreken E-BOOK

internationale gerechten verzameld op de molen van Delfshaven

Peter Paul Klapwijk, Gerard Keijsers
E-book | Nederlands
€ 4,99
+ 4 punten
Onmiddellijk beschikbaar
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Onmiddellijk geleverd via e-mail

Omschrijving

Uit alle windstreken is een boek over koken, molens en culturen. Een kookboek met interviews en tegelijkertijd een journalistiek boek vol recepten. Voor de kok die graag leest en de lezer die graag kookt.

De Distilleerketel in Rotterdam Delfshaven staat centraal in dit boek. De korenmolen geldt als ontmoetingsplek voor de inwoners van de wijk, voor het grootste deel immigranten uit mee dan honderd verschillende landen. Ze komen op de molen om ingrediënten in te slaan voor gerechten uit hun land van herkomst. En om ervaringen uit te wisselen over dit vreemde land van molens, tulpen en klompen. Het blijkt dat iedereen zo zijn eigen gedachten heeft over die nuchtere, gastvrije en tolerante Nederlanders.

Hoe denken buitenlanders nou écht over Nederland en de Nederlanders, wat missen ze uit hun moederland en wat is hun favoriete gerecht? Journalist Gerard Keijsers vroeg het aan immigranten uit dertig verschillende landen. De Bulgaarse loopt weg met de spontaniteit van de Hollander, terwijl de Zuid-Afrikaanse daarachter juist een onmiskenbaar calvinistische inslag vermoedt. En de Finse raakte op slag verliefd op onze strakke, mistige landschappen.

Bij elk interview is een recept uit een buitenlandse keuken opgenomen, waarvoor het gemalen graan van de Distilleerketel het hoofdbestanddeel vormt. De recepten en verhalen zijn kleurrijk geïllustreerd door portretten van fotograaf Peter Paul Klapwijk, die zelf iedere zaterdag als molenaar in de Distilleerketel werkt. De molen en haar rol tussen akker en bakker heeft een voorname plaats in het boek gekregen door middel van een actuele zwart-wit fotoreportage en historische fotos.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
161
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789490217648
Verschijningsdatum:
26/05/2011
Uitvoering:
E-book
Formaat:
PDF
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 4 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.