Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
On May 4, 1919, Charlie Cook set off for a year of adventure in the Minnesota-Ontario Boundary Waters. Soon abandoned by his comfort-loving companion, the restless World War I veteran spent an enlightening year learning--often the hard way--how to paddle and sail on windy lakes, hunt and fish for food, bake "rough delicacies" in a reflector oven, and build winter-proof shelters. His how-to descriptions of trapping beaver, mink, and other game are unsurpassed in their detail.
Cook also found his way into the border community of Ojibwe and mixed-blood families and a motley assortment of mysterious travelers, game wardens, and loners, including trapper Bill Berglund (who "adopted" Cook until the tenderfoot's eagerness to harvest pelts came between them).
Cook's adventure climaxed in a 700-mile expedition by dogsled north into Canada, where he reached the limits of his endurance--and just barely lived to tell the tale.
For anyone who loves the Boundary Waters or wonders what this rugged region was like not so long ago, Cook's story reveals a world still ruled by nature but on the brink of change.