Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The present book contains a comparison of existing theoretical models developed in order to describe membrane separation processes. In general, the permeation equations resulting from these models give inaccurate predictions of the mutual effects of the permeants involved, due to the simplifications adopted in their derivation. It is concluded that an optimum description of transport phenomena in tight (diffusion-type) membranes is achieved with the "solution-diffusion" model. According to this model each component of a fluid mixture to be separated dissolves in the membrane and passes through by diffusion in response to its gradient in the chemical potential. A modified Flory-Huggins equation has been derived to calculate the solubility of the permeants in the membrane material. Contrary to the original Flory-Huggins equation, the modified equation accounts for the large effect on solubility of crystallinity and elastic strain of the polymer chains by swelling. The equilibrium sorption of liquids computed with this equation was found to be in good agreement with experimental results. Also, the sorption of gases in both rubbery and glassy polymers could be described quan- titatively with the modified Flory-Huggins equation without any need of the arbitrary Langmuir term, as required in the conventional "dual-mode" sorption model. Furthermore, fewer parameters are required than with the at least identical accuracy.