Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Our current food system faces a critical crossroads. The way we produce and consume food is linked to a multitude of challenges - rising chronic diseases like obesity and diabetes, environmental degradation, and inequitable access to nutritious food. Transforming our diets through the lens of science offers a powerful solution to build a healthier and more sustainable future for all. The Urgency of Change Chronic diseases associated with poor diet are a global burden. The World Health Organization (WHO) estimates that unhealthy diets contribute to one in five deaths globally [1]. Meanwhile, our food production systems are straining the planet. Agriculture is a major contributor to greenhouse gas emissions, deforestation, and water scarcity [2]. Additionally, food waste is a significant issue, with roughly one-third of all food produced globally being lost or wasted [3]. These interconnected problems demand a systemic shift towards a more sustainable and health-promoting food system. Science as a Guiding Light Science offers a roadmap for this transformation. Nutritional research plays a crucial role in understanding the complex relationship between food, our bodies, and the environment. Studies on dietary patterns, micronutrient deficiencies, and the gut microbiome are constantly revealing new insights into how food impacts our health. This knowledge base informs the development of dietary guidelines that promote optimal nutrition across all life stages.