Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
First published in 1847, this is an important description of what were then little-known parts of China by the botanist Robert Fortune (1812-80). Son of a hedger, Fortune rose to be one of the most famous gardeners, botanists and plant hunters of his day, making several visits to China to bring out commercially important plants, especially tea for introduction to British India, and ornamental plants (many now bearing the name fortunei) which were enthusiastically taken up by Victorian gardeners. His three years in China took him to areas newly open to Europeans after Chinese defeat in the First Opium War (1839-42). His sometimes trenchant criticisms of the Chinese - like his contemporaries, he was fully persuaded of the superiority of the West - are balanced by his knowledgeable comments on local flora and plant cultivation, and the book remains an insightful early description of inland regions of China.