Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The Royal Navy victualling yard was excavated in 1983-8 as part of the Royal Mint site. Founded in 1560, on the site of a Black Death cemetery and the suppressed Cistercian abbey of St Mary Graces, it was the first large-scale naval food supply base in Britain and remained the principal one until the 18th century. The yard closed in 1785, having proved inadequate for the needs of the expanding Georgian navy. A substantial part of the ground plan of the yard was recorded, including salt houses and pickling sheds, slaughterhouses and yards, bakeries, coopers workshops, storehouses, and the offices and dwellings of yard personnel. The evidence suggests that food processing was increasingly industrialised from the late 17th century onwards. The excavated remains are compared to the substantial documentary evidence available, particularly two detailed plans of 1635 and 1776. The success and ultimate failure of the yard as a supply depot is assessed, including the extent to which former abbey buildings were reused by the navy and the deleterious effect this had. The work reported on here represents the most extensive excavation and post-excavation analysis of an early post-medieval naval victualling establishment in this country.