Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In the late 1960's India introduced agricultural innovations which came to be known as the Green Revolution in the State of Punjab to boost its yields; for the food security of the country. The next decade saw increased yields in wheat and rice. Punjab has been painted as the success story of the Green Revolution and used to set precedents. This work challenges this notion by unearthing the unsustainable aspects that have resulted in the present agrarian crisis. Contemporary Punjab is rife with ecological problems with various ramifications for the life in and around it; water shortage and pollution, soil degradation, health problems and economic indebtedness, to name a few. A case study of the Community Managed Sustainable Agriculture initiative by the State of Andhra Pradesh is presented as an alternative model to learn from. This research makes recommendations towards a more sovereign and sustainable food system in Punjab.