Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This book treats the different current as well as unusual and hitherto often unstudied physico-chemical and surface-thermodynamic properties of water that govern all polar interactions occurring in it. These properties include the hyper-hydrophobicity of the water-air interface, the cluster formation of water molecules in the liquid state and the concomitant variability of the ratio of the electron-accepticity to electron-donicity of liquid water as a function of temperature, T. The increase of that ratio with T is the cause of the increase in hydration repulsion ("hydration pressure") between polar surfaces upon heating, when they are immersed in water. The book also treats the surface properties of apolar and polar molecules, polymers, particles and cells, as well as their mutual interaction energies, when immersed in water, under the influence of the three prevailing non-covalent forces, i.e., Lewis acid-base (AB), Lifshitz-van der Waals (LW) and electrical double layer (EL) interactions. The polar AB interactions, be they attractive or repulsive, typically represent up to 90% of the total interaction energies occurring in water. Thus the addition of AB energies to the LW + EL energies of the classical DLVO theory of energy vs. distance analysis makes this powerful tool (the Extended DLVO theory) applicable to the quantitative study of the stability of particle suspensions in water. The influence of AB forces on the interfacial tension between water and other condensed-phase materials is stressed and serves, inter alia, to explain, measure and calculate the driving force of the hydrophobic attraction between such materials (the "hydrophobic effect"), when immersed in water. These phenomena, which are typical for liquid water, influence all polar interactions that take place in it. All of these are treated from the viewpoint of the properties of liquid water itself, including the properties of advancing freezing fronts and the surface properties of ice at 0o C.