Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
to arrive at some temporary consensus model or models; and to present reliable physical data pertaining to water under a range of conditions, i.e., "Dorsey revisited," albeit on a less ambitious scale. I should like to acknowledge a debt of gratitude to several of my col- leagues, to Prof. D. J. G. Ives and Prof. Robert L. Kay for valuable guidance and active encouragement, to the contributors to this volume for their willing cooperation, and to my wife and daughters for the understanding shown to a husband and father who hid in his study for many an evening. My very special thanks go to Mrs. Joyce Johnson, who did all the cor- respondence and much of the arduous editorial work with her usual cheerful efficiency. F. FRANKS Biophysics Division Unilever Research Laboratory ColworthjWelwyn Colworth House, Sharnbrook, Bedford March 1972 Contents Chapter 1 Introduction-Water, the Unique Chemical F. Franks I. lntroduction ........................................ . 2. The Occurrence and Distribution of Water on the Earth 2 3. Water and Life ...................................... 4 4. The Scientific Study of Water-A Short History ........ 8 5. The Place of Water among Liquids . . . . . . . . . . . . . . . 13 . . . . . Chapter 2 The Water Moleeule C. W. Kern and M. Karplus 1. Introduction. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 . . . . . . . . . . 2. Principles of Structure and Spectra: The Born-Oppenheimer Separation . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22 . . . . . . . . . . . . 3. The Electronic Motion ............................... 26 3.1. The Ground Electronic State of Water ............ 31 3.2. The Excited Electronic States of Water ........... 50 4. The Nuclear Motion ................................. 52 5.External-Field Effects ................................. 70 5.1. Perturbed Hartree-Fock Method . . . . . . . . . . . . . . . 74 . . .