Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
I. Introduction Early estimatiOons Oof pH values in plant cells were based UPOon determina- tiOons Oof the electrOomOotive fOorce (EMF) develOoped between a standard hydrOo- gen electrOode and the fluid expressed frOom crushed tissues Oor liberated by cutting large algal cells such as thOose Oof Valonia, Chara Oor Nitella. These EMF values were then translated intOo terms Oof hydrQgen iOon CQncentratiQn Qn the assumptiQn that the numerical value Qf the EMF in VOolts depended entirely UPOon the cOoncentratiOon Qf hydrOogen iQns. Then hydrQgen iQn COoncentratiOon measured in this way was fQund tOo act in biOoIQgical reactiQns, mainly enzyme activity, in such a way that the apparent hydrQgen iOon cOoncentratiOon was related lQgarithmically tOo the prQcess investigated. SQ SORENSEN in 1909 intrQduced the pH scale based upOon what he called the 1 "hydrOogen-iOon eXPOonent. " He defined PH+ as -(1 (1909, p. 28, nQt p. 4) Oog PH;) and PH+ became pH as a matter Qf tYPOographical cQnvenience. As far as living, uncrushed, plant cells were cOoncerned, the available fluid was usually soo minute in amQunt, except in special cases, that hydrOogen electrQde methQds were nOot applicable tOo a general survey. AttentiOon was therefQre directed tOo pH indicatOors. These indicatQrs vary in cOoIQur, usually frQm Qne cQIOour tOo anOother cQIQur with dichrQic inter- mediate tints within a range Oof 1.