Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

The New Book of Middle Eastern Food

Claudia Roden
Hardcover | Engels
€ 76,45
+ 152 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

The definitive volume on Middle Eastern cooking, a modern classic from the award-winning, bestselling author of The Book of Jewish Food and Claudia Roden's Mediterranean

Originally published in 1972 and hailed by James Beard as "a landmark in the field of cookery," this new version represents the accumulation of the author's years of extensive travel throughout the ever-changing landscape of the Middle East, gathering recipes and stories.

Now featuring more than 800 recipes, including the aromatic variations that accent a dish and define the country of origin: fried garlic and cumin and coriander from Egypt, cinnamon and allspice from Turkey, sumac and tamarind from Syria and Lebanon, pomegranate syrup from Iran, preserved lemon and harissa from North Africa. Claudia Roden has worked out simpler approaches to traditional dishes, using healthier ingredients and time-saving methods without ever sacrificing any of the extraordinary flavor, freshness, and texture that distinguish the cooking of this part of the world.

Throughout these pages she draws on all four of the region's major cooking styles:
- The refined haute cuisine of Iran, based on rice exquisitely prepared and embellished with a range of meats, vegetables, fruits, and nuts
- Arab cooking from Syria, Lebanon, and Jordan--at its finest today, and a good source for vegetable and bulgur wheat dishes
- The legendary Turkish cuisine, with its kebabs, wheat and rice dishes, yogurt salads, savory pies, and syrupy pastries
- North African cooking, particularly the splendid fare of Morocco, with its heady mix of hot and sweet, orchestrated to perfection in its couscous dishes and tagines

From the tantalizing mezze--succulent bites of filled fillo crescents and cigars, chopped salads, and stuffed morsels, as well as tahina, chickpeas, and eggplant in their many guises--to the skewered meats and savory stews and hearty grain and vegetable dishes, here is a rich array of Middle Eastern cooking.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
528
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780375405068
Verschijningsdatum:
26/09/2000
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
198 mm x 236 mm
Gewicht:
1474 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 152 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.