Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This comprehensive study of the Odyssey sees in meat and meat consumption a centre of gravitation for the interpretation of the poem. It aims to place the cultural practices represented in the poem against the background of the (agricultural) lived reality of the poem's audiences in the archaic age, and to align the themes of the adventures in Odysseus' wanderings with the events that transpire at Ithaca in the hero's absence. The criminal meat consumption of the suitors of Penelope in the civilised space of Ithaca is shown to resonate with the adventures of Odysseus and his companions in the pre-cultural worlds they are forced to visit. The book draws on folklore studies, the anthropology of hunting cultures, the comparative study of oral traditions, and the agricultural history of archaic and classical Greece. It will also be of interest to narratologists and students of folklore and Homeric poetics.