Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

The Invention of the Restaurant

Paris and Modern Gastronomic Culture, with a New Preface

Rebecca L Spang
Paperback | Engels | Harvard Historical Studies | nr. 135
€ 42,95
+ 85 punten
Uitvoering
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Winner of the Louis Gottschalk Prize
Winner of the Thomas J. Wilson Memorial Prize

"Witty and full of fascinating details."
--Los Angeles Times

Why are there restaurants? Why would anybody consider eating alongside perfect strangers in a loud and crowded room to be an enjoyable pastime? To find the answer, Rebecca Spang takes us back to France in the eighteenth century, when a restaurant was not a place to eat but a quasi-medicinal bouillon not unlike the bone broths of today.

This is a book about the French revolution in taste--about how Parisians invented the modern culture of food, changing the social life of the world in the process. We see how over the course of the Revolution, restaurants that had begun as purveyors of health food became symbols of aristocratic greed. In the early nineteenth century, the new genre of gastronomic literature worked within the strictures of the Napoleonic state to transform restaurants yet again, this time conferring star status upon oysters and champagne.

"An ambitious, thought-changing book...Rich in weird data, unsung heroes, and bizarre true stories."
--Adam Gopnik, New Yorker

"[A] pleasingly spiced history of the restaurant."
--New York Times

"A lively, engrossing, authoritative account of how the restaurant as we know it developed...Spang is...as generous in her helpings of historical detail as any glutton could wish."
--The Times

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
352
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 135

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780674241770
Verschijningsdatum:
14/01/2020
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
140 mm x 208 mm
Gewicht:
272 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 85 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.