Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
After sailing on a crowded steamer from Marseilles, Henry Baker Tristram (1822-1906) arrived in Algiers in the winter of 1856, and began preparations for an expedition into the Sahara. Although the northern areas had been well documented by the occupying French forces, the south was little travelled by Europeans. A keen naturalist and later a Fellow of the Linnaean Society, Tristram made meticulous preparations for collecting specimens, and kept a thorough journal as he travelled. This book, one of the first English reports of the South Sahara, published in 1860, is an almost exact transcription of that journal. Travelling with a tin of chocolate and a collection of fine silk handkerchiefs to trade, Tristram made notes on a host of topics, from the flight of flamingos to the government and customs of the native Touareg. His account is still a valuable resource for students of the history of science.