Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This book is a "world first", since the furfural industry has been traditionally secretive to the point of appearing shrouded in clouds of mystery. Even renowned encyclopedic works have published but scant and often erroneous information on the subject. Striking a healthy balance between theory and practice, the book leads the reader from reaction mechanisms and kinetics to the technology of making furfural by various old and new processes, using conventional raw materials or sulfite waste liquor. Detailed discussions of means of increasing the yield are of great chemical and technological interest as well as of immense economic importance. From furfural proper, the treatise shifts to the fascinating field of wanted and unwanted by-products ranging from largely unutilized carboxylic acids to troublesome impurities such as 5-methyl furfural and 2-furyl methyl ketone, and then to extremely valuable serendipitous flavor compounds such as diacetyl and 2,3-pentanedione. A wide variety of derivatives are discussed; considerable space is devoted to polytetrahydrofuran, an important building block of stretchable synthetic fibers, while furan resins from both furfural and furfuryl alcohol are given the attention commensurate with their industrial importance. Notable supplementary chapters cover the in-line measurement of furfural, the treatment of furfural waste water, and various aspects of corrosion. A chapter on the applications of furfural elaborates not only traditional uses in extracting petroleum and vegetable oils but also the sensational discovery that furfural is a highly effective "indirect nematocide". Without becoming toxic, it changes the microflora of the soil by stimulating bacteria antagonistic to nematodes, thereby reducing the nematode population to zero, at an unprecedented low price. It is believed that this application will be the principal outlet for furfural in the future. A comprehensive list of physical properties, some never published before, make the book an indispensable companion for producers, users and researchers alike.