Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Piero Camporesi is one of the foremost historians of folklore and popular beliefs in Europe today. This book is a brilliant account of medieval and early modern attitudes to the cosmos in general and the human body in particular. Drawing on a large body of literature, Camporesi builds up a remarkable picture of the everyday beliefs and practices of medieval and early modern Italy. He examines the symbolism relating to food and the overtones of vampirism which have haunted the Christian sacraments. He discusses the eating habits of monks and hermits which were held up as a religious model for the community. He offers a striking analysis of medieval views of the body, and of humanity situated at the centre of the symbolic universe. Moving from the anatomical table to the kitchen table, he shows the similarities between the anatomist and the cook, both of whom worked with dead flesh, with corpses which had to be cut up, greased, severed, skinned, diced and gutted.