Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Wheat, an important crop and widely grown all over the world is affected by terminal heat at grain filling stage. Heat stress affects the crop at grain filling when sowing of wheat is delayed due to delay in harvest of highly remunerative preceding crops. Fast wind flow and increasing temperature causes poor grain filling by affecting the wheat physiological mechanisms affecting yield. The objectives of this investigation were to study the heat susceptibility index, correlation and the nature and magnitude of gene effects governing the yield and its components in both timely sown and late sown experiments. Breeding for Terminal Heat Tolerance is difficult owing to its complex quantitative nature. Increasing global temperature made it necessary to search for tolerant genotypes and understand the underlying nature of genes to breed effectively.