Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Terahertz Technology

Principles and Applications in the Agri-Food Industry

T Anukiruthika, Digvir S Jayas
Hardcover | Engels
€ 236,95
+ 473 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Terahertz (THz) technology is an active area of research, but only in recent years has the application of THz waves (T waves) in food and agricultural industries been explored. Terahertz Technology: Principles and Applications in the Agri-Food Industry describes the operating principles of THz technology and discusses applications and advantages of the THz regime of the electromagnetic spectrum for use in the agri-food industry. The agri-food industry is focusing on the development of non-destructive quality evaluation techniques that can provide accurate analysis quickly and are environmentally friendly. Among such techniques is THz technology that provides a novel noninvasive approach to quality assessment and safety assurance of agri-food products. The low energy of T waves is best suited for the analysis of sensitive biomaterials and does not cause photoionization. Therefore, THz imaging is complementary to X-ray imaging. Although accessing the THz spectrum is tedious by conventional devices, the combination of optics and electronics principles has opened a dimension of research in this field.

This book provides an overview of THz spectroscopy and imaging, system components, types of THz systems, and applications and advantages of THz for applications in the agri-food industry. It describes the basic working mechanism, operating principle, operation modes, and system components of THz spectroscopy and imaging. Various advancements in THz technology related to agricultural and food applications are discussed that could serve as a guidebook for all those working and interested in non-destructive food assessment techniques.

Key Features:

  • Explores broader applications of the THz regime in the agri-food sector
  • Describes system components, different forms of THz systems, and the working principle of T waves for spectroscopic and imaging techniques
  • Provides insights on future research needs for industrial implementation of THz technology
  • Complements the knowledge of other existing non-destructive spectroscopy and imaging techniques for food analysis

Although books on biomedical applications of THz have been published, no book is available that deals with applications in the agri-food industry. Hence, Terahertz Technology is beneficial for undergraduate and graduate students and those food industry professionals involved in research related to non-destructive quality assessment and imaging techniques.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
272
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781032040516
Verschijningsdatum:
22/08/2023
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
156 mm x 233 mm
Gewicht:
452 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 473 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.