Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Tastes of Faith

Jewish Eating in the United States

Hardcover | Engels | Jewish Role in American Life: An Annual Review | nr. 15
€ 42,45
+ 84 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

"Tell me what you eat, and I will tell you what you are," wrote the 18th Century French politician and musician Jean Brillat-Savarin, giving expression to long held assumptions about the role of food, taste, and eating in the construction of cultural identities.

Foodways--the cultural, religious, social, economic, and political practices related to food consumption and production--unpack and reveal the meaning of what we eat, our tastes. They explain not just our flavor profiles, but our senses of refinement and judgment. They also reveal quite a bit about the history and culture of how food operates and performs in society.

More specifically, Jewish food practices and products expose and explain how different groups within American society think about what it means to be Jewish and the values (as well as the prejudices) people have about what "Jewish" means. Food--what one eats, how one eats it, when one eats it--is a fascinating entryway into identity; for Jews, it is at once a source of great nostalgia and pride, and the central means by which acculturation and adaptation takes place.

In chapters that trace the importance and influence of the triad of bagels, lox, and cream cheese, southern kosher hot barbecue, Jewish vegetarianism, American recipes in Jewish advice columns, the draw of eating treyf (nonkosher), and the geography of Jewish food identities, this volume explores American Jewish foodways, predilections, desires, and presumptions.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
160
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 15

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781557537997
Verschijningsdatum:
15/12/2017
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
150 mm x 226 mm
Gewicht:
639 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 84 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.