Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In this study hyper-production of citric acid Aspergillus niger was carried out using agro-industrial residues as carrier substrates in solid state fermentation (SSF) of sucrose molasses medium. It was concluded from this study that banana stalk was a good carrier substrate among the six substrates (Corncobs, corn stover, wheat straw, wheat bran and sugarcane bagasse) used for citric acid production in SSF of molasses medium and SSF gave higher citric acid production as compared to liquid state fermentation (LSF). Mutants of Aspergillus niger were produced through UV irradiations, Ethyle methane sulfonate (EMS) and Ethidium bromide (EB) for different time periods and Among the different mutants selected using selective marker, EB treated mutant Aspergillus niger EB-3 (treated for 90 minutes) was the best mutant for enhanced production of citric acid. Moreover, citric acid production by the mutant could be substantially enhanced to 112 mg/mL by careful optimization of the SSF parameters and by the addition of different metabolic inhibitors and metal ion complexing compounds.