Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
This book discusses design aspects of steel fiber-reinforced concrete (SFRC) members, including the behavior of the SFRC and its modeling. It also examines the effect of various parameters governing the response of SFRC members in detail. Unlike other publications available in the form of guidelines, which mainly describe design methods based on experimental results, it describes the basic concepts and principles of designing structural members using SFRC as a structural material, predominantly subjected to flexure and shear. Although applications to special structures, such as bridges, retaining walls, tanks and silos are not specifically covered, the fundamental design concepts remain the same and can easily be extended to these elements. It introduces the principles and related theories for predicting the role of steel fibers in reinforcing concrete members concisely and logically, and presents various material models to predict the response of SFRC members in detail. These are then gradually extended to develop an analytical flexural model for the analysis and design of SFRC members. The lack of such a discussion is a major hindrance to the adoption of SFRC as a structural material in routine design practice. This book helps users appraise the role of fiber as reinforcement in concrete members used alone and/or along with conventional rebars. Applications to singly and doubly reinforced beams and slabs are illustrated with examples, using both SFRC and conventional reinforced concrete as a structural material. The influence of the addition of steel fibers on various mechanical properties of the SFRC members is discussed in detail, which is invaluable in helping designers and engineers create optimum designs. Lastly, it describes the generally accepted methods for specifying the steel fibers at the site along with the SFRC mixing methods, storage and transport and explains in detail methods to validate the adopted design. This book is useful to practicing engineers, researchers, and students.