Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Understanding the structural and thermodynamic properties of surfaces, interfaces, and membranes is important for both fundamental and practical reasons. Important applications include coatings, dispersants, encapsulating agents, and biological materials. Soft materials, important in the development of new materials and the basis of many biological systems, cannot be designed using trial and error methods due to the multiplicity of components and parameters. While these systems can sometimes be analyzed in terms of microscopic mixtures, it is often conceptually simpler to regard them as dispersions and to focus on the properties of the internal interfaces found in these systems. The basic physics centers on the properties of quasi-two-dimensional systems embedded in the three-dimensional world, thus exhibiting phenomena that do not exist in bulk materials. This approach is the basis behind the theoretical presentation of Statistical Thermodynamics of Surfaces, Interfaces, and Membranes. The approach adapted allows one to treat the rich diversity of phenomena investigated in the field of soft matter physics (including both colloid/interface science as well as the materials and macromolecular aspects of biological physics) such as interfacial tension, the roughening transition, wetting, interactions between surfaces, membrane elasticity, and self-assembly. Presented as a set of lecture notes, this book is aimed at physicists, physical chemists, biological physicists, chemical engineers, and materials scientists who are interested in the statistical mechanics that underlie the macroscopic, thermodynamic properties of surfaces, interfaces, and membranes. This paperback edition contains all the material published in the original hard-cover edition as well as additional clarifications and explanations.