Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Spray-Freeze-Drying of Foods and Bioproducts

Theory, Applications and Perspectives

S Padma Ishwarya
Hardcover | Engels
€ 263,95
+ 527 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Spray-freeze-drying (SFD) is a synergistic drying technology that imbibes in it the merits of both spray drying and freeze-drying, whilst overcoming the limitations of these predecessor technologies. SFD produces uniquely powdered food and pharmaceutical products with porous microstructure and superior quality attributes. Owing to its atomization step and ultra-low-temperature operation, SFD is a competent drying technique for the production of valuable but sensitive bioactive components. Despite the costs and complexities involved, SFD has a competitive edge over the conventional drying techniques in providing distinctive product attributes. The applications of spray-freeze-drying in the area of food and bioproducts span across the product categories of instant food powders, dry flavors, active pharmaceutical ingredients, poorly water-soluble drugs, probiotics, proteins, enzymes and vaccines.

Spray-Freeze-Drying of Foods and Bioproducts: Theory, Applications and Perspectives

is the first exclusive title on this interesting drying technique. It provides a comprehensive understanding of the fundamentals of SFD and its food and pharmaceutical applications.

The scope of this book, comprising 12 chapters, has been organizedunder four major headings: fundamentals of process-stages, applications with case-studies, recent advancements and the processing bottlenecks and solutions.

Key Features

  • Provides examples and case studies of nuances and intricacies associated with each stage of the spray-freeze-drying process
  • Highlights the applications of spray-freeze-drying in the production of food products including soluble coffee, dairy powders, probiotics and flavors
  • Serves as a ready-reckoner of characterization methods for spray-freeze-dried products
  • Contains 200+ illustrations and tabulations
  • The contents of this book are organized to cater to the knowledge needs of students, academicians, researchers and professionals in the food and pharmaceutical industry.

    Specificaties

    Betrokkenen

    Auteur(s):
    Uitgeverij:

    Inhoud

    Aantal bladzijden:
    343
    Taal:
    Engels

    Eigenschappen

    Productcode (EAN):
    9780367435608
    Verschijningsdatum:
    20/04/2022
    Uitvoering:
    Hardcover
    Formaat:
    Genaaid
    Afmetingen:
    178 mm x 254 mm
    Gewicht:
    839 g
    Standaard Boekhandel

    Alleen bij Standaard Boekhandel

    + 527 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
    SOLDEN

    30% korting

    op een mooie selectie boeken en papierwaren
    SOLDEN
    Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
    E-BOOK ACTIE

    Tot meer dan 50% korting

    op een selectie e-books
    E-BOOK ACTIE
    E-book kortingen
    Standaard Boekhandel

    Beoordelingen

    We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.