Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
What role did Scotch whisky play in the development of the steam engine? Who first coined the word "alcohol"? Spirits and drink historians Anistatia Miller and Jared Brown know. They have been on a spirituous journey since they first launched their web site Shaken Not Stirred: A Celebration of the Martini and the book by the same name. Fifteen years of travel around the world, a few worn out library cards, and thousands of pages of undiscovered research later, they have amassed their findings in the two-volume work, Spirituous Journey: A History of Drink. This initial volume opens with the surprising discovery that ancient Arabic term "al kol" had two appropriate definitions long before Europeans learnt to distill alcohol: "1: a genie or spirit that takes on varied shapes (a supernatural creature in Arab mythology). 2: Any drug or substance that takes away the mind or covers it." From there, the authors trace the birth of spirits from China, to India, to Persia, through Europe and on to the New World. What did people do with these potent potables long before the Cocktail was ever heard of? Miller and Brown explore the centuries-old origins of classic mixed drinks. But they don't stop there. Spirits and the drinks made with them have close ties to some of civilisation's landmark periods including the Greek, Roman, Egyptian, Mongol, and Persian Empires as well as major historical events including the Crusades, Little Ice Age, The Black Death, the American Revolution, and the Industrial Revolution. Published by Mixellany Limited, this illustrated black-and-white edition also introduces the cast of hundreds who inspired and developed the alcoholic beverage industry from Geber and Rhazes to Doctors Mirabilis and Universalis, from Pope Sylvester II to Pope Clement V; from Paul Revere to George Washington. Anistatia Miller and Jared Brown are the authors of Shaken Not Stirred: A Celebration of the Martini, The Soul of Brasil, and Cuba: The Legend of Rum. They are the directors of Exposition Universelle des Vins et Spiritueux in southern France as well as the publishers of Mixologist: The Journal of the American Cocktail.