Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Spicing Up Britain

The Multicultural History of British Food

Panikos Panayi
Hardcover | Engels
€ 38,45
+ 76 punten
Uitvoering
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Among the cuisines of Europe, Britain's has long been regarded as the black sheep--kippers, jellied eels, and blood pudding rarely elicit the same fond feelings as chocolate mousse or pasta primavera. Despite these unsavory stereotypes, British cuisine is anything but unremarkable today. Panikos Panayi reveals in this fascinating study that British cuisine has been transformed and enriched by diverse international influences.
The last thirty years have seen immigrants flood British shores, but Spicing Up Britain reveals that foreign influences have been infusing British cuisine for the past 150 years. From the arrival of Italian ice cream vendors and German butchers in the nineteenth century to the British curry that permeates dishes today, Panayi chronicles the rich and fascinating social history behind the rise of a truly multicultural cuisine. The author argues that Britons' eating habits have been reshaped by immigration, globalization, and increased wealth, and he explores how other cultures have woven themselves into British society through the portal of food--whether Anglo-Indian fusion dishes like chicken tikka masala, New British cuisine restaurants, or the popular home-cooked dish of spaghetti bolognese. Panayi reveals how these changes in British cuisine shed light on the role of multiculturalism in the construction of modern British identity: Britain is a diverse nation in which different peoples are united by willingness to sample the foods produced by other ethnic groups--but those ethnic groups are at the same time ghettoized by not moving beyond their own culinary traditions.
A comprehensive and engaging investigation, Spicing Up Britain serves up delicious new facets of food in Britain today.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
288
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781861893734
Verschijningsdatum:
1/04/2007
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
165 mm x 236 mm
Gewicht:
594 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 76 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.