Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
"Spices of the World" is the latest in the IWFS series of monographs. It gives a specialist's insight into this tasty topic for those who love to cook. Being pocket-sized, 74 pages, the monograph can be easily stored, close to hand, in the kitchen ready to refer to when looking for that missing ingredient to give added depth of flavour to a dish.
Spices expert, and author, Jill Norman provides the reader with an A-Z of some 42 spices – both the popular and those less well known. She recommends uses for them such as sprinkling AKUDJURA on salads or steamed vegetables, or using GRAINS OF PARADISE, as an alternative to pepper, to add complexity to dishes.
In addition there are useful notes on when to add the spice to a dish, depending on whether flavour or aroma is more important. The next chapter provides a summary of popular spice mixtures and their key ingredients, so the reader can be creative and blend their own mixture of CHINESE FIVE-SPICE POWDER, RAS AL HANOUT, ZA'ATAR and more.
It also touches briefly on the history of spices, their use in medicine, embalming, cosmetics, and some more unusual uses such as paying the rent! Today it is mainly for their flavour and aromatic qualities that they are sought after.
The book finishes with useful suggestions about wines which work well with spicy dishes. A list of online spice merchants (for stocking up from home), will help readers with a copy of Spices of the World to cook up some delicious dishes.