Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Seize ans après avoir mené l’instruction de l’affaire des Paillotes, Patrice Camberou se confie au journaliste François Pottier et au dessinateur Daniel Blancou. Quand le destin propulse un jeune magistrat de 30 ans au cœur d’une affaire d’État. Le 19 avril 1999 dans la nuit un incendie ravage la paillote Chez Francis construite dans l’illégalité en bord de mer, sur le domaine public maritime d’Ajaccio. Après une enquête rapide, certains objets appartenant à des gendarmes d’Ajaccio sont retrouvés ensevelis dans le sable non loin dela paillote incendiée. Cinq militaires de la gendarmerie dont un officier brûlé lors de l’opération et son colonel sont arrêtés et mis en examen et incarcérés sur ordre du juge d’instruction Patrice Camberou. Trois gendarmes du Groupe de Pelotons de Sécurité (GPS) reconnaissent avoir incendié volontairement la paillote. Le préfet Bernard Bonnet est également placé en garde à vue et suspendu de ses fonctions. Le colonel de gendarmerie Mazères avoue lors d’un interrogatoire avoir incendié la paillote sur ordre du préfet de Corse. Le 5 mai 1999, le préfet de Corse Bernard Bonnet est mis en examen et écroué, il avance la thèse du complot. Le Président Jacques Chirac demande au gouvernement que les faits soient éclaircis et les responsabilités établies. Plus de seize ans plus tard, le magistrat Patrice Camberou ressent la nécessité de livrer sa version des faits. Il donne un témoignage inédit et un regard nouveau sur le dossier qui a changé sa vie. Cette interview-confidence exclusive permet de se replonger avec dynamisme, et sincérité dans cette affaire exceptionnelle qui a fait vaciller pendant quelques semaines le gouvernement de Lionel Jospin et qui a vu un préfet de la République, son directeur de cabinet et six gendarmes partir en prison.