Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Servants in husbandry were unmarried farm workers hired on annual contracts. The institution of service distinguished them in many ways from their chief competitors, day-labourers. Servants were employed on an annual basis; they formed part of their employers' households; they were generally young and unmarried. Service was extremely common - most rural youths in early modern England became servants to farmers, and they composed as much as half of the full-time hired labour force in agriculture. Professor Kussmaul has marshalled information from sources as diverse as marriage registers, militia lists, parish censuses, settlement examinations, account books, records of Quarter Sessions, and the autobiographies of servants and masters, in producing this book which explores this important institution and to consider its wide historiographical implications.